Vriendenstichtingen

Binnen Zorgcentra Pantein zijn vier vriendenstichtingen actief:

 

Stichting Vrienden van Maartenshof en De SchitteRing
Deze stichting zet zich in voor het welzijn van de bewoners van Castella (Cuijk) en De SchitteRing (Haps). Via onder andere de werving van donateurs wil Stichting Vrienden van Maartenshof en De SchitteRing ervoor zorgen dat er regelmatig grotere ontspanningsactiviteiten, zoals een optreden of een uitstapje, in de zorgcentra kunnen plaatsvinden. 

 

In november 2015 zijn de bewoners van Maartenshof naar hun nieuwe woningen in Castella verhuisd en gaat deze locatie verder onder de naam Castella.

 

Lees meer over de Vrienden van Maartenshof en de SchitteRing.

 
Stichting Vrienden van Norbertus

Met de hulp van sponsoren heeft de Stichting Vrienden van Norbertus een rolstoelbus voor zorgcentrum Norbertushof in Gennep aangeschaft. Hierdoor kan het zorgcentrum groepsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of een rondrit door de omgeving, organiseren. De bewoners die met de rolstoelbus meegaan, betalen een kleine bijdrage hiervoor.

De Stichting krijgt geen subsidie voor de bus. Een deel van de benodigde gelden komt van sponsoren en schenkingen. Hiermee worden niet alle kosten gedekt en is er dus jaarlijks nog een flink bedrag nodig voor het onderhoud en reservering. Daarom organiseert de Stichting allerlei activiteiten om de resterende gelden bij elkaar te brengen, zoals een wandeltocht, de jaarlijkse loterij op de Braderie en kienmiddagen.


Lees meer over de Vrienden van Norbertus.

Vriendenstichtingen Pantein


Vrienden van Madeleine

Het doel van de Vrienden van Madeleine is het welzijn van cliënten verhogen. De vrijwilligers van deze stichting rijden met een kleine rolstoelauto op verzoek van cliënten naar een plaats binnen een straal van 25 kilometer van Boxmeer. Op deze manier kunnen rolstoelafhankelijke cliënten hun familieleden en/of hun (voormalige) woonomgeving bezoeken.

 

Vrienden van Zorgcentra Pantein
De Stichting Vrienden van Zorgcentra Pantein zet zich in voor het realiseren van een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker omgeving cq. bestaan voor cliënten.  

 

Lees meer over de Vrienden van Zorgcentra Pantein.