Innovatieve hulpmiddelen

Pantein gebruikt diverse innovatieve (digitale) hulpmiddelen om u en/of uw mantelzorger op een goede wijze te kunnen ondersteunen:

 

Caren
Het computerprogramma Caren helpt u de zorg zo te organiseren dat het aansluit bij uw situatie. U kunt ook anderen, die u vertrouwt, toegang geven tot informatie in Caren. Via Caren kunnen ook mantelzorgers onderling eenvoudig contact houden. 

 

Kijk voor meer informatie op: Caren.

 

BeterDichtbij
Via de BeterDichtbij app kunt u persoonlijk in gesprek gaan met een medewerker van uw zorgteam. Deze vorm van contact is een aanvulling op uw fysieke zorg. Het beeldcontact vindt plaats op afspraak.

 

Kijk voor meer informatie op: BeterDichtbij.

 

Medido
Dit is een slimme medicijndispenser die op het juiste moment de juiste medicatie uitgeeft. De Medido medicijndispenser is gratis verkrijgbaar voor thuiszorgcliënten die in aanmerking komen voor ‘medicatie aanreiking’.

 

Door middel van een herinneringssignaal herinnert de automatische medicijndispenser u aan het medicatiemoment. Nadat u op de OK-knop drukt, biedt de dispenser de medicatie aan in de juiste hoeveelheid. De zakjes zijn ingesneden, waardoor het openmaken van het zakje erg eenvoudig is. Heeft u na 45 of 75 minuten nog niet gereageerd op het herinneringssignaal? Dan stuurt de dispenser een melding naar uw thuiszorgteam. Indien zij geen contact met u kunnen krijgen, dan gaan ze bij u langs.


Het gebruik van Medido geeft u zekerheid, vrijheid, gemak, rust en een verbeterde gezondheid door juist medicijngebruik. Heeft u interesse om een Medido te gaan gebruiken, neem dan contact op met uw thuiszorgteam.

 

Druppelbril
Cliënten of hun mantelzorgers kunnen met behulp van de druppelbril zelfstandig ogen druppelen. Uw thuiszorgteam kan meer informatie over de druppelbril geven.