Nieuws

Netty werkt 40 jaar in de zorg: “het mooiste vak dat er is”

Publicatiedatum: 12 februari 2021

“Als jong meisje van 12 jaar maakte ik voor het eerst kennis met de zorg. Bij mijn buren werkte een gezinsverzorgster. Ik zag en voelde wat zij deed en hoe er rust kwam in dat gezin. En toen later een nicht van mij ziek werd, nam ik als vanzelf de zorg voor haar en haar kind op me.

Blinkende brommer
Op mijn 18e startte ik in mijn eerste baan als gezinsverzorgster in Grave, de plaats waar ik ben geboren en getogen. Een van mijn eerste adressen was een gezin met 6 jongens. Ik kwam daar 5 dagen in de week. En op vrijdagmiddag reed ik op een blinkende brommer, gepoetst door de jongens, weer naar huis. Ik heb ook in een gezin gewerkt waar de moeder was overleden. Ik runde daar het hele huishouden en de dagelijkse zorg voor de kinderen. Toen de kinderen op zondag bij mij thuis aan de deur stonden heb ik gevraagd om andere werkplek. Dit kwam toch echt te dichtbij! We kregen vanuit de organisatie het advies: ‘het werk achter je laten zodra je de deur bij de cliënt dicht trekt’. Dat was zo makkelijk nog niet.

Extra maatregelen vanwege het coronavirus


In verband met het coronavirus treffen we maatregelen om de kans op een besmetting van klanten en/of medewerkers te verkleinen.

Verkenning mogelijkheden nieuwbouw Aldenhorst

Publicatiedatum: 1 februari 2021

Zorgcentra Pantein onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst (locaties Aldenhorst, Meihorst en Buitenhorst) op het huidige terrein in Mill.

Waardering voor de zorg

Publicatiedatum: 26 januari 2021

Vandaag is het ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. In 2021 staat deze dag in het teken van respect en waardering voor de zorg. In deze coronatijd blijkt wel dat de zorg erg gewaardeerd wordt. Jan Manders kan dit beamen. Hij is 82 jaar, heeft vier kinderen en is cliënt van Thuiszorg Pantein in Oss.