Werkgroep ’KOM ERBIJ’ gaat eenzaamheid in Boxmeer bestrijden

Publicatiedatum: 24 juni 2019

Met een zomerkalender gaat de werkgroep 'KOM ERBIJ' mensen stimuleren om mee te doen aan activiteiten.


De werkgroep ‘KOM ERBIJ’ heeft als doel om alle mensen uit de gemeente Boxmeer te stimuleren om mee te (blijven) doen aan de samenleving. Ook Pantein maakt deel uit van deze werkgroep.

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam. Hoewel ouderen extra kwetsbaar zijn, ondervinden ook veel mensen op jongere leeftijd de negatieve gevolgen van eenzaamheid. Wist u dat uit cijfers van de GGD-monitoren blijkt dat in de gemeente Boxmeer 41% van alle inwoners eenzaamheid ervaart?  Bij 65+ers is dat zelfs 44%. En bij volwassenen tussen de 19 en 64 jaar 39%. Dat zijn percentages om over na te denken. Eenzaamheid is een groot gezondheidsprobleem. Dit is voor de gemeente Boxmeer reden geweest om een werkgroep te starten, de werkgroep ’KOM ERBIJ’. Op dit moment bestaat de werkgroep uit een afvaardiging van Biblioplus, gemeente, GGD, Pantein, Sociom en SWOGB. 

 

Zomerkalender
Via de zomerkalender laat ’KOM ERBIJ‘ zien dat er in de gemeente Boxmeer veel activiteiten zijn om bij aan te sluiten. Niemand hoeft zich niet te vervelen, iedereen mag erbij komen. Door op het onderstaande plaatje te klikken, kunt u de zomerkalender voor de maanden juli en augustus 2019 bekijken. 

 

Zomerkalender