Nieuws (archief)

Activering of ontspanning met Qwiek.up

Publicatiedatum: 19 december 2019

Castella in Cuijk beschikt sinds kort over een Qwiek.up. Met behulp van dit apparaat kunnen cliënten genieten van geprojecteerde beelden op de muur en het plafond.

Cursus: De zorg de baas

Op woensdagochtend 19 februari 2020 start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Boxmeer.

Care for Jazz met Vera Marijt Trio in Madeleine

Publicatiedatum: november 2019

Op woensdag 11 december 2019 geeft het ensemble Vera Marijt Trio een optreden in expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer.

Kerstmarkten in zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 26 november 2019

Met de kerst in zicht vinden er in de zorgcentra van Pantein in Boxmeer, Cuijk, Gennep en Sint Anthonis in december diverse gezellige markten plaats.

Sportakkoord Gennep

Publicatiedatum: november 2019

Onlangs ondertekenden 33 organisaties het Sportakkoord Gennep, waaronder zorgcentrum Pantein Norbertushof.

Jong adopteert oud in Wanroij

Publicatiedatum: 28 oktober 2019

Het taboe rondom dementie doorbreken en kinderen kennis laten maken met de wereld van ouderen met dementie. Dat is in het kort het doel van het project ‘Jong adopteert oud’ dat zorgcentrum Pantein De Lookant en basisschool De Sprong in Wanroij zijn gestart.

Dag van de Mantelzorg 2019

Publicatiedatum: oktober 2019

Eens per jaar staat Nederland stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en uitvoeren.

Logopedisten Pantein ondersteunen bij afasie

Publicatiedatum: 7 oktober 2019

Dit jaar wordt er van 6 t/m 12 oktober voor het eerst landelijk de week van de afasie georganiseerd om afasie meer onder de aandacht te brengen. Afasie is een taalstoornis veroorzaakt door hersenletsel waardoor de communicatie wordt belemmerd. Hierdoor kunnen er problemen zijn in het uiten en het begrijpen van taal.

10 jaar Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei

Publicatiedatum: 7 oktober 2019

Dit jaar bestaat Dementie Keten Noordelijke Maasvallei 10 jaar. Op 5 november vindt daarom een middagsymposium plaats. Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die in z'n dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie, dus zowel professionals als inwoners.

Nieuwe duofiets voor zorgcentrum Pantein Symfonie

Publicatiedatum: 23 september 2019

Dankzij de financiële ondersteuning van diverse ondernemers en de opbrengst van de zomermarkt heeft zorgcentrum Pantein Symfonie in Boxmeer een nieuwe duofiets kunnen aanschaffen. Hiermee kunnen mensen die niet meer op een reguliere fiets kunnen fietsen, toch een mooi fietstochtje maken.