Nieuws (archief)

Nationale Complimentendag: blij met Thuiszorg Pantein

Publicatiedatum: 1 maart 2021

Vandaag, 1 maart, is het ‘Nationale Complimentendag’, de dag om je waardering te uiten voor je vrienden, familie, collega's of andere mensen die je liefhebt of graag mag. Van Joop en Gerrie van der Meijden uit Oss ontvingen wij een heel mooi compliment voor Thuiszorg Pantein.

Netty werkt 40 jaar in de zorg: “het mooiste vak dat er is”

Publicatiedatum: 12 februari 2021

“Als jong meisje van 12 jaar maakte ik voor het eerst kennis met de zorg. Bij mijn buren werkte een gezinsverzorgster. Ik zag en voelde wat zij deed en hoe er rust kwam in dat gezin. En toen later een nicht van mij ziek werd, nam ik als vanzelf de zorg voor haar en haar kind op me.

Blinkende brommer
Op mijn 18e startte ik in mijn eerste baan als gezinsverzorgster in Grave, de plaats waar ik ben geboren en getogen. Een van mijn eerste adressen was een gezin met 6 jongens. Ik kwam daar 5 dagen in de week. En op vrijdagmiddag reed ik op een blinkende brommer, gepoetst door de jongens, weer naar huis. Ik heb ook in een gezin gewerkt waar de moeder was overleden. Ik runde daar het hele huishouden en de dagelijkse zorg voor de kinderen. Toen de kinderen op zondag bij mij thuis aan de deur stonden heb ik gevraagd om andere werkplek. Dit kwam toch echt te dichtbij! We kregen vanuit de organisatie het advies: ‘het werk achter je laten zodra je de deur bij de cliënt dicht trekt’. Dat was zo makkelijk nog niet.

Verkenning mogelijkheden nieuwbouw Aldenhorst

Publicatiedatum: 1 februari 2021

Zorgcentra Pantein onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst (locaties Aldenhorst, Meihorst en Buitenhorst) op het huidige terrein in Mill.

Waardering voor de zorg

Publicatiedatum: 26 januari 2021

Vandaag is het ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. In 2021 staat deze dag in het teken van respect en waardering voor de zorg. In deze coronatijd blijkt wel dat de zorg erg gewaardeerd wordt. Jan Manders kan dit beamen. Hij is 82 jaar, heeft vier kinderen en is cliënt van Thuiszorg Pantein in Oss. 

5 jaar zorgcentrum Castella, Cuijk

Publicatiedatum: 30 oktober 2020

Op 31 oktober 2020 is het alweer vijf jaar geleden dat de 160 bewoners van zorgcentrum Pantein Maartenshof naar Castella in Cuijk verhuisden. 

Nieuwe werkplek wijkteam Schijndel

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Gezondheidscentrum “de Poolster” in Schijndel is vanaf 1 november 2020 de nieuwe werkplek voor het wijkteam Schijndel van Thuiszorg Pantein. 

Pop-up EXPO in expertisecentrum Madeleine

Publicatiedatum: 19 oktober 2020

Omdat de wereld van ouderen zoveel kleiner is geworden door corona, zijn de bewoners van expertisecentrum Madeleine in Boxmeer binnenshuis verrast met een pop-up EXPO. De expositie bestaat uit vijf grote reproducties van topstukken uit de collectie van het Noordbrabants Museum, die de komende twee weken te bewonderen zijn.

Dag van de Mantelzorg

Publicatiedatum: oktober 2020

Dinsdag 10 november 2020 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Eens per jaar staat Nederland stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en uitvoeren.

Cliëntenraden Pantein zijn op zoek naar versterking

Publicatiedatum: 28 september 2020

Thuiszorg of verpleeghuiszorg; vrijwel ieder mens krijgt er in z’n leven een keer mee te maken. Vind je het interessant om over de kwaliteit van deze zorg mee te denken? Meld je dan aan als lid van de cliëntenraad van Thuiszorg Pantein of een zorgcentrum van Pantein.

Speciale verpleegafdeling voor ouderen met corona-besmetting

Publicatiedatum: 24 maart 2020

Sinds kort beschikt expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer over een speciale afdeling voor ouderen met een vorm van dementie die met het coronavirus zijn besmet.