Nieuws (archief)

Veertien partijen waaronder Pantein, slaan handen ineen voor dementiezorg

Publicatiedatum: 25 juni 2021

Betere begeleiding voor de cliënt en naasten én een betere samenwerking tussen de professionals op het gebied van dementie.

Pop-up exposities in zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 24 juni 2021

Samen met het Noordbrabants Museum ontwikkelden we een speciale POP-UP EXPO.

Rolstoelfiets voor zorgcentrum Norbertushof

Publicatiedatum: 14 juni 2021

Ook rolstoelafhankelijk bewoners van zorgcentrum Norbertushof in Gennep kunnen voortaan een fietstochtje maken. 

Tussentijdse update verkenning toekomst De Lookant

Publicatiedatum: 14 juni 2021

Pantein en het Zorg Collectief Wanroij hebben de afgelopen tijd een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar het vernieuwen van zorgcentrum De Lookant in Wanroij.

Nationale Balkon Beweegdag bij Zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 1 juni 2021

Bewoners van de zorgcentra van Pantein in Boxmeer, Cuijk, Gennep, Haps, Sint Anthonis en Overloon doen op vrijdag 4 juni 2021 mee aan de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag. 

Start uitwerking nieuwbouwplan zorgcentrum Aldenhorst, Mill

Publicatiedatum: 15 april 2021

In de afgelopen maanden voerde Pantein een verkenning uit naar de mogelijkheden voor nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst in Mill. De uitkomst van deze verkenning is nu bekend; Pantein gaat de komende tijd aan de slag met het uitwerken van een plan voor de nieuwbouw.

Nieuw beweegcentrum in zorgcentrum Norbertushof, Gennep

Publicatiedatum: april 2021

Op maandag 12 april 2021 neemt zorgcentrum Norbertushof in Gennep haar nieuwe beweegcentrum in gebruik. 

Aanplant proeftuin bij expertisecentrum Madeleine in Boxmeer

Publicatiedatum: maart 2021

Samen met MSD Animal Health gaat IVN Natuureducatie een Proeftuin aanleggen bij expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer. Dit is een eetbare tuin waar je van alles kunt proeven én beleven.  

 

Nationale Complimentendag: blij met Thuiszorg Pantein

Publicatiedatum: 1 maart 2021

Vandaag, 1 maart, is het ‘Nationale Complimentendag’, de dag om je waardering te uiten voor je vrienden, familie, collega's of andere mensen die je liefhebt of graag mag. Van Joop en Gerrie van der Meijden uit Oss ontvingen wij een heel mooi compliment voor Thuiszorg Pantein.

Netty werkt 40 jaar in de zorg: “het mooiste vak dat er is”

Publicatiedatum: 12 februari 2021

“Als jong meisje van 12 jaar maakte ik voor het eerst kennis met de zorg. Bij mijn buren werkte een gezinsverzorgster. Ik zag en voelde wat zij deed en hoe er rust kwam in dat gezin. En toen later een nicht van mij ziek werd, nam ik als vanzelf de zorg voor haar en haar kind op me.

Blinkende brommer
Op mijn 18e startte ik in mijn eerste baan als gezinsverzorgster in Grave, de plaats waar ik ben geboren en getogen. Een van mijn eerste adressen was een gezin met 6 jongens. Ik kwam daar 5 dagen in de week. En op vrijdagmiddag reed ik op een blinkende brommer, gepoetst door de jongens, weer naar huis. Ik heb ook in een gezin gewerkt waar de moeder was overleden. Ik runde daar het hele huishouden en de dagelijkse zorg voor de kinderen. Toen de kinderen op zondag bij mij thuis aan de deur stonden heb ik gevraagd om andere werkplek. Dit kwam toch echt te dichtbij! We kregen vanuit de organisatie het advies: ‘het werk achter je laten zodra je de deur bij de cliënt dicht trekt’. Dat was zo makkelijk nog niet.