Rolstoelfiets voor zorgcentrum Norbertushof

Publicatiedatum: 14 juni 2021

Ook rolstoelafhankelijk bewoners van zorgcentrum Norbertushof in Gennep kunnen voortaan een fietstochtje maken. 


Mede dankzij subsidies van het Ouderenfonds en stichting Ab Laane kon het zorgcentrum onlangs een elektrische rolstoelfiets aanschaffen.

 

Karin Cornelissen, coördinator informele zorg Norbertushof: “Beweging en buitenlucht heeft een positief effect op het welbevinden van de bewoners. Vanuit Norbertushof organiseren we veel beweeg- en buitenactiviteiten. We zijn heel blij dat medewerkers en vrijwilligers nu ook met rolstoelafhankelijke bewoners op pad kunnen gaan. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder tilhulp of krachtsinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. En dankzij de comfortabele trapondersteuning kost het fietsen met de rolstoelfiets geen extra energie.”

 

Vrijwilligers gezocht
Heeft u zin om als vrijwilliger af en toe met een bewoner van Norbertushof te gaan fietsen? Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. U kunt voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Karin Cornelissen, coördinator informele zorg van Norbertushof, tel. 06 – 37467065. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdagochtend.