Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk en Noord-Limburg

Publicatiedatum: 19 juni 2019

Onlangs overhandigde Lions Land van Cuijk en Overmaze een splinternieuwe rolstoelfiets aan Pantein.


Met deze speciale fiets kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel ondanks hun beperking samen met een begeleider een fietstochtje maken. De rolstoelfiets werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Wijnavond die de serviceclub afgelopen maart organiseerde.

 

De wijnavond – een speciale editie in het kader van het 25-jarig bestaan van deze Lionsclub – was ook dit jaar een groot succes met 140 deelnemers. De opbrengst van deze avond – uit entreegelden, een veiling met bijzondere kavels en verkoop van wijnen – komt geheel ten goede aan projecten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg, waaronder deze rolstoelfiets.

 

Electrische Rolstoelfiets
Met de rolstoelfiets kunnen mensen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg per fiets op stap met iemand die afhankelijk is van een rolstoel. Bijzonder handig voor mantelzorgers, familieleden en vrienden. Het bijzondere van deze rolstoelfiets is dat – in tegenstelling tot een duofiets - er geen transfer nodig is tussen de rolstoel en de fiets. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder tilhulp of krachtsinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. De fiets heeft breed geplaatste en meesturende voorwielen die zorgen voor een korte draaicirkel en extra stabiliteit. Als extra heeft de rolstoelfiets een elektromotor met twee accu’s voor een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog makkelijker maakt.

 

Rolstoelfiets voor inwoners Land van Cuijk

Hans Hutten overhandigde namens de Lions de sleutel van de rolstoelfiets aan Pantein. Van links naar rechts: Stijn van den Bogart (Lions), Henk Ermers (Pantein), Hans Hutten (Lions), Helma Schraven (Pantein), Jan Donkers, Gérard Kocken (leverancier rolstoelfiets), Nelly Donkers.

 

Samen er op uit
De rolstoelfiets werd na overhandiging als eerste in gebruik genomen door Jan en Nelly Donkers. Over de rolstoelfiets zegt Jan: “Het rijdt natuurlijk iets anders dan een gewone elektrische fiets (de 86-jarige Jan rijdt nog elke dag ca. 30 kilometer voor zijn plezier en om in conditie te blijven), maar dat went snel. Ik had niet verwacht dat hij zo wendbaar zou zijn, wat het fietsen wel een stuk veiliger maakt. Wij vinden het prachtig om nu weer samen per fiets erop uit te kunnen. We genieten van al het moois dat het Land van Cuijk te bieden heeft en kunnen weer een ronde fietsen langs onze dochters in Beers, Gennep en Sambeek.”

 

Reserveren
De rolstoelfiets staat gestald bij Pantein Castella, Cantheelen 6 200 in Cuijk. Inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg kunnen daar de rolstoelfiets lenen voor enkele uren. Deze uitleen is gratis, de gebruiker betaalt 10 euro borg. Om optimaal en veilig gebruik te maken van de rolstoelfiets, krijgt iedere gebruiker vooraf een korte instructie. Voor het reserveren van de rolstoelfiets kunt u op werkdagen tussen 8.30-16.00 uur contact opnemen via tel. 0485 - 84 44 02 of locatieondersteunerCuijk@pantein.nl.

 

Fietsmaatjes gezocht
Castella en de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze zijn op zoek naar vrijwilligers, die samen met een rolstoelgebruiker op de rolstoelfiets een fietstochtje willen maken. Meer informatie of aanmelden kan via Henk Ermers, coördinator informele zorg Pantein: h.ermers@pantein.nl of tel. 0485 - 84 44 78.