Nieuwe duofiets voor zorgcentrum Pantein Symfonie

Publicatiedatum: 23 september 2019

Dankzij de financiële ondersteuning van diverse ondernemers en de opbrengst van de zomermarkt heeft zorgcentrum Pantein Symfonie in Boxmeer een nieuwe duofiets kunnen aanschaffen. Hiermee kunnen mensen die niet meer op een reguliere fiets kunnen fietsen, toch een mooi fietstochtje maken.


Op donderdag 19 september 2019 overhandigden vertegenwoordigers van Rotaryclub Cuijk-Maaskant, RK-Caritasinstelling St Petrus Boxmeer, FysioHolland Boxmeer, Jac.Cox Vastgoed BV en Winkel van Tinkel symbolisch hun cheques aan zorgcentrum Pantein Symfonie in Boxmeer. Jumbo, Lekker Boxmeer en buurtvereniging Boxmeer-West leverden een bijdrage aan de zomermarkt.

 

Gezocht: fietsvrijwilligers
De heer Verbeten, bewoner van zorgcentrum Symfonie, is erg blij met de komst van een nieuwe duofiets. Hij maakte ook al regelmatig tochtjes op de ‘oude’ duofiets van Symfonie. ”Fietsen geeft mij een gevoel van vrijheid. Ik heb vroeger ook altijd veel gefietst, heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken. De nieuwe duofiets heeft elektrische trapondersteuning. Ik kan zelf kiezen of ik meetrap en op welk tempo. Vrienden en familie gaan af en toe samen met mij op pad met de duofiets. Ik fiets dan vooral graag naar de Maas in Boxmeer, omdat ik daar vroeger in de buurt heb gewoond”, vertelt meneer Verbeten enthousiast. Het liefst zou hij elke week een tochtje met de duofiets willen maken. Zorgcentrum Symfonie is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die af en toe samen met meneer Verbeten of een andere cliënt van Pantein op de duofiets willen gaan fietsen. Heeft u interesse, neem dan voor meer informatie en/of aanmelding contact op met Carin van de Lockand, coördinator informele zorg van zorgcentrum Pantein Symfonie, tel. 06 - 235 25 609.

 

Huur duofiets
Bewoners van Symfonie, huurders van appartementencomplexen Celesta en Musette en cliënten van Thuiszorg Pantein die in de gemeente Boxmeer wonen, kunnen de duofiets via het restaurant van zorgcentrum Pantein Symfonie huren, tel. 0485 – 846 542.