Norbertushof,
Gennep

Norbertushof

Huiselijk, groen en vol leven

Norbertushof ligt in een mooie groene omgeving, met volop wandelmogelijkheden. Ook het gezellige centrum van Gennep ligt op loopafstand.

Kennismaking met Norbertushof

 

Breed scala aan woonvormen

Het zorgcentrum biedt verschillende woonvormen voor ouderen met een zorgvraag en bestaat uit drie afzonderlijke gebouwen:

 • In het gebouw aan de Kuipersgroes 2 wonen mensen met dementie en mensen met een lichamelijke zorgvraag in (afzonderlijke) woongroepen. 
 • In het gebouw aan de Kleermakersgroes 11 zijn vier woongroepen voor mensen met dementie.
 • De zorgappartementen in het hoofdgebouw aan de Kleermakersgroes 20 zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke zorgvraag. Ook is er in dit gebouw een woongroep voor mensen met dementie.

 

Zorgappartementen

Mensen die in een zorgappartement wonen, hebben de beschikking over een aangenaam tweekamerappartement. Zij wonen zelfstandig, maar kunnen rekenen op onze zorg en ondersteuning. De ruime appartementen zijn ook geschikt voor echtparen.

Kleinschalige woongroepen

Norbertushof beschikt ook over diverse woongroepen, die uit 6 – 7 personen bestaan. Iedere bewoner beschikt over een eigen kamer, daarnaast heeft iedere woongroep een gezamenlijke huiskamer en keuken. Deze kleinschalige opzet maakt het mogelijk veel aandacht te geven aan iedere bewoner. Zij leven zo huiselijk mogelijk en helpen bijvoorbeeld met koken, het dekken van de tafel en de (af)was.   

 

Tijdelijk verblijf

Norbertushof beschikt ook over drie appartementen voor tijdelijk verblijf. Deze kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Als iemand bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis nog niet direct naar huis kan, kan hij/zij tijdelijk in een appartement in Norbertushof verblijven. Ook mensen die thuis door hun partner worden verzorgd, kunnen tijdelijk van een appartement gebruik maken, om de mantelzorger thuis te ontlasten. Hiervoor is een indicatie vereist. 

Ontmoeting

In het gebouw aan de Kuipersgroes is een Petit café met de vrolijke naam Het tuinfeest gevestigd. In deze gezellige ontmoetingsruimte met uitzicht op de mooie tuin zijn de bewoners er echt even uit. In deze tuin staat ook dierenverblijf Villa Kakelbont, waar een aantal konijnen en kippen verblijven.

 

Het gebouw aan de Kleermakersgroes herbergt naast zorgappartementen ook een ontmoetingsruimte van de wijkraad. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten, onder het genot van een drankje.

 

Vrijwilligers

Dankzij de stichting Vrienden van Norbertus beschikt Norbertushof over een eigen rolstoelbus. Vrijwilligers verwennen bewoners regelmatig met uitstapjes, die variëren van een kop koffie in de omgeving tot een dagje Scheveningen. Daarnaast bieden vrijwilligers ook bij andere activiteiten ondersteuning en zorgen zij voor een natuurlijke verbinding met de Gennepse gemeenschap.

Ligging

Het centrum van Gennep en de winkels liggen op 500 meter afstand. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Boxmeer op circa 10 km. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het zorgcentrum.  

 

Voor wie?

In zorgcentrum Norbertushof wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in zorgcentrum Norbertushof is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Kamers en appartementen

Zorgappartementen: De tweekamerappartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer, douche en wc en (meestal) een balkon. De appartementen liggen op de eerste, tweede en derde verdieping van het gebouw aan de Kleermakersgroes 20.

 

Woongroepen: Norbertushof beschikt over diverse woongroepen, die uit 6-7 personen bestaan. De woongroepen zijn in de drie gebouwen van Norbertushof gevestigd.

 

 • Woongroepen locatie Acacia, Kleermakersgroes 11: iedere bewoner beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met een klein keukenblokje, douche en toilet. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en keuken. De appartementen liggen op de begane grond en eerste etage. Er is een (afgesloten) tuin en de woongroepen op de eerste etage beschikken over een balkon.

 

 • Woongroep Magnolia, locatie Kleermakersgroes 20: iedere bewoner beschikt over een eigen zit/slaapkamer, met gedeeld sanitair. Er is een gezamenlijke huiskamer en keuken. De woongroep bevindt zich op de begane grond en beschikt over een eigen (afgesloten) terras.
   
 • Woongroepen locatie Kuipersgroes 2: iedere bewoner beschikt over een eigen kamer, met gedeeld sanitair. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en keuken. Sanitair wordt gedeeld. De woongroepen zijn op de begane grond en er is een (afgesloten) tuin.

 

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En uiteraard houden we rekening met uw dieet. Woont u in een zorgappartement, dan bepaalt u zelf of u 's middags of 's avonds warm wilt eten.

 

Bewoners van een woongroep eten meestal samen en bepalen gezamenlijk het eetmoment. 

Faciliteiten

 • Café/ontmoetingsruimte - info en openingstijden
 • Geestelijke verzorging
 • Stiltecentrum
 • Vervoer
 • Was- en linnenverzorging

Welzijn

Op basis van wensen en behoeften worden er activiteiten op maat georganiseerd. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn hier nauw bij betrokken.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele activiteiten.

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Norbertushof

Kleermakersgroes 20
6591 KH Gennep
Tel.: 0485 - 844 100

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

 

Folders