Zorgcentrum Madeleine

Madeleine,
Boxmeer

Madeleine

Gespecialiseerde zorg en revalidatie

Madeleine is gespecialiseerd in zorg voor ouderen die na een ongeluk, een operatie of bijvoorbeeld een hersenbloeding moeten revalideren. Zij verblijven in Madeleine tot ze genoeg hersteld zijn om weer naar hun oorspronkelijke woonomgeving terug te keren.

 

Daarnaast biedt Madeleine ook interventieopnames aan. Tijdens deze tijdelijke opname wordt in kaart gebracht hoeveel zorg iemand nodig heeft. Gezondheid, mobiliteit, sociale en psychische vaardigheden, medicijngebruik worden onderzocht. Het doel van de opname is kijken wat iemand nodig heeft om thuis te blijven wonen. 

 

Ook mensen met de ziekte van Huntington kunnen voor zorg een beroep doen op het behandelteam van Madeleine.

 

Gespecialiseerde behandelaars

Cliënten bespreken met de specialist ouderengeneeskunde hun gezondheid en krijgen de begeleiding en zorg die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld van de fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, logopedist of psycholoog. Zij werken nauw met elkaar samen.

 

Revalidatie

Mensen die binnen Madeleine revalideren, leren door zoveel mogelijk dagelijkse dingen zelf te doen: koffie zetten, bed opmaken, enzovoort. Daarnaast heeft Madeleine een moderne revalidatieafdeling met oefenzaal, oefentuin en behandelruimtes. Er is een vast weekprogramma met individuele therapieën en groepstherapieën. De meeste activiteiten vinden binnen de woongroep plaats en zijn onderdeel van het revalidatieprogramma.

 

Activiteiten

Activiteiten worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Madeleine organiseert op het centrale ontmoetingsplein regelmatig toneelvoorstellingen, muziekoptredens en allerlei seizoensactiviteiten. In het restaurant of bruin café kunt u zich lekker ontspannen. In de Bibliotheek Madeleine kunt u terecht voor lezen, ontmoeten en beleven.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Kamers

U verblijft in een kleine woongroep van maximaal 6 personen. Iedere groep heeft een gezamenlijke huiskamer, keuken en sanitair. U slaapt in een gemeubileerde slaapkamer waar u wel kleine persoonlijke bezittingen kwijt kunt. Alle kamers liggen op de begane grond. U mag in overleg een huisdier meebrengen, als u deze zelf kunt verzorgen, of een familielid deze taak op zich neemt.  

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
U kunt zowel in de huiskamer van uw woongroep als in het restaurant eten. U bepaalt zelf of u 's middags of 's avonds warm wilt eten.
Bezoekers kunt u meenemen naar het restaurant.

Faciliteiten

 • Bibliotheek
 • Café/bar
 • Fitnessruimte
 • Geestelijke verzorging
 • Stiltecentrum
 • Kapsalon
 • Vervoer
 • Was- en linnenverzorging

 

Ligging

Madeleine ligt op loopafstand van het centrum van Boxmeer met een ruim aanbod aan winkels en restaurants. De bushalte is voor de deur, het winkelcentrum op 300 meter en het treinstation op 1000 meter. Madeleine ligt vlak bij het grote Weijerpark. Er is parkeergelegenheid op het terrein van expertisecentrum Madeleine.

 

 

 

 

 

 

Locaties

 • Expertisecentrum Madeleine Boxmeer

  Velgertstraat 1, 5831 LL Boxmeer


  0485 - 846 600

Meer info of aanmelden

Voor aanmelding of als u vragen over tijdelijk verblijf in Madeleine heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Madeleine

Velgertstraat 1
5831 LL Boxmeer
Tel.: 0485 - 846 600

 

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

Folders