Zorgcursus voor mantelzorgers

Publicatiedatum: 2023/2024

Misschien helpt u iemand uit uw familie of omgeving die ondersteuning nodig heeft in de persoonlijke verzorging. Of wilt u dat gaan doen. Dan is deze gratis cursus ADL iets voor u!


ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. We bedoelen hiermee activiteiten zoals aankleden, verplaatsen, ondersteunen bij (gebits)verzorging, enz. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om iemand hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is goede ADL-training wel zo handig en verstandig. Onder de deskundige leiding van een ervaren trainer oefent u met verschillende handelingen. Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers en is er voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.

 

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met zorgvragers/naasten die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

 

Wat leert u in de cursus?
In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen:

  • Wassen en aankleden
  • Mondzorg
  • Bed verschonen met zorgvrager erin
  • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator
  • Steunkousen aan- en uittrekken
  • Toiletgang
  • Verplaatsen met rollator

 

Cursusdata en inschrijving

Locatie: Boxmeer

In de periode tot februari 2024 wordt de zorgcursus in Boxmeer gegeven. Deze bestaat uit 2 dagdelen.
U kunt zich voor een van de onderstaande cursusgroepen aanmelden via info@zwderegenboog.nl Graag daarbij uw naam, telefoonnummer en de groep van uw voorkeur vermelden.

 

  • Donderdag 11 en donderdag 25 januari 2024 van 9.30 tot 13.00 uur.
  • Zaterdag 20 januari en zaterdag 3 februari 2024 van 9.30 tot 13.00 uur.

De cursus in Boxmeer wordt gegeven in Herstelkliniek Pantein, Velgertstraat 1. In het gebouw kunt u de bordjes naar De Goudsbloem volgen.

 

Locaties: Boxtel, Den Bosch, Grave, Loon op Zand, Oss en Veghel
In de maanden oktober, november en december 2023 wordt de zorgcursus in bovenstaande plaatsen gegeven. Bekijk voor meer informatie de flyer.

 

Geen kosten voor u

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus wordt u aangeboden door de samenwerkende verpleging, verzorging & thuiszorgorganisaties in Noordoost-Brabant*. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten en mantelzorgers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod, met ondersteuning van Zorg & Welzijn De Regenboog.

 

*De samenwerking verpleging, verzorging en thuiszorgorganisaties wordt gevormd door: Pantein, Sint Anna, 't Heem, Vughterstede, Van Neynsel, Sint Jozefoord, Santé Partners, Zorggroep Elde Maasduinen, Laverhof, Brabant Zorg, Vivent en Annenborch.