Waardering voor de zorg

Publicatiedatum: 26 januari 2021

Vandaag is het ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. In 2021 staat deze dag in het teken van respect en waardering voor de zorg. In deze coronatijd blijkt wel dat de zorg erg gewaardeerd wordt. Jan Manders kan dit beamen. Hij is 82 jaar, heeft vier kinderen en is cliënt van Thuiszorg Pantein in Oss. 


“Medewerkers van Thuiszorg Pantein komen al jaren bij mij over de vloer, zowel voor mij als voor mijn vrouw, die helaas vorig jaar overleden is. Als jongetje van 14 maanden is er kinderverlamming (polio) bij mij geconstateerd. Dat kon toen niet verholpen worden. Ik had problemen aan mijn knie; die kon ik niet buigen en ik moest met één voet op mijn tenen lopen. Ik kreeg orthopedische schoenen en werd geopereerd aan de meniscus. Later is ook de knie van het goede been vervangen, maar dat ging niet helemaal goed. Daarom krijg ik fysiotherapie. Ik heb nu een orthese, een beugel met banden en flappen die mijn knie op zijn plaats houdt.

 

Thuiszorg Pantein helpt mij met wassen, douchen, omkleden, kousen en de beugel om- en afdoen. Ook heb ik personenalarmering. Ik ben ooit ’s nachts gevallen en dan is het heel fijn dat er snel hulp is. Verder doe ik alles zelfstandig: boodschappen, eten koken, naar de fysiotherapeut gaan. Ik heb een scootmobiel, maar ik zorg er ook voor dat ik in beweging blijf. Ik ben heel tevreden over de zorg. De medewerkers van Thuiszorg Pantein doen hun werk goed en zijn altijd zorgzaam. Ook maken ze een praatje met me. Of er nu corona is of niet, dat maakt weinig verschil.

 

Mijn vrouw kreeg hulp van het technisch thuiszorg team. Ze zijn ook zo goed geweest voor mijn vrouw. Ze hebben altijd voor haar klaargestaan, dat vergeet ik nooit. Het is geweldig wat ze altijd gedaan hebben. Mijn vrouw had COPD en was snel moe, maar ze zijn altijd geduldig gebleven. Ik hoop dat zo lang ik leef de mensen van Pantein nog bij mij mogen blijven komen voor zorg.”