Schenking CRDL aan Castella en De SchitteRing

Publicatiedatum: 25 april 2019

De CRDL is een houten object dat aanraking in geluid vertaalt. Hierdoor is nieuw contact mogelijk voor mensen met dementie, die moeite hebben met communicatie en sociale interactie, en hun omgeving


Met veel waardering namen onlangs medewerkers en bewoners van Castella in Cuijk en De SchitteRing in Haps een CRDL in ontvangst. Dankzij de financiële bijdragen van onder andere Stichting Gemeenschapswerk Haps en Vrienden van Castella en de SchitteRing was de aankoop van deze twee CRDL’s mogelijk.

 

De CRDL is te gebruiken als verbinding tussen twee mensen, maar ook door meerderen als er een kringetje of gesloten circuit wordt gevormd. Het verbindt mensen (weer) met elkaar, zorgt voor levensgenot en verbetert daardoor de kwaliteit van leven.

 

Over de CRDL
De CRDL heeft inmiddels landelijk volop de aandacht gekregen door innovatieprijzen en wordt omarmd door organisaties die belangen behartigen voor mensen met ondersteuningsvragen zoals Alzheimer Nederland.

 

Over de Vrienden van
De Vrienden van Castella en de SchitteRing proberen door diverse acties en activiteiten gelden te genereren ten gunste van het welbevinden van bewoners van Castella in Cuijk en de SchitteRing in Haps. Daarnaast doneren ook regelmatig nabestaanden van bewoners aan de Vriendenstichting.