Samen genieten van een eerlijke lunch

Publicatiedatum: 16 april 2019

Op woensdag 15 mei 2019 van 11.30 – 13.00 uur organiseren expertisecentrum Madeleine, de gemeentelijke Fairtradewerkgroep en de Wereldwinkel samen een fairtrade-lunch in het restaurant van Madeleine in Boxmeer.


Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze lunch. Ook cliënten van Madeleine sluiten bij deze lunch aan. Met deze fairtrade-lunch willen de organisatoren ontmoetingen tussen mensen stimuleren en het belang van eerlijke handel onderstrepen.

 

Kaartverkoop
De deelnemers kunnen genieten van een lunch bestaande uit soep, broodjes, salade en koffie of thee. Voor de bereiding van deze lunch worden zoveel mogelijk fairtradeproducten gebruikt. Leerlingen van Metameer in Boxmeer ondersteunen bij het maken en serveren van deze lunch. Het toegangskaartje voor de lunch bedraagt € 5,00 per persoon. Toegangskaarten kunt u tot 14 mei kopen in de wereldwinkel in Boxmeer of reserveren via j.langen@pantein.nl. Er kunnen maximaal 80 mensen aan de lunch deelnemen, vol is vol. Expertisecentrum Madeleine is gevestigd aan de Velgertstraat 1 in Boxmeer.

 

Fairtrade-raamsticker
Als beloning voor de inspanningen op het gebied van fairtrade ontvangt expertisecentrum Madeleine op woensdag 8 mei uit handen van wethouder Willy Hendriks de Fairtrade-raamsticker. De werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer reikt deze uit aan bedrijven, verenigingen en instellingen die voldoen aan de criteria voor fairtrade. Madeleine ontvangt het label omdat zij onder andere fairtrade thee en koffie schenken en Tony Chocolonely repen verkopen. Daarnaast dragen de medewerkers van het restaurant van Madeleine fairtrade sloven.

 

Over Fairtrade
FaIrtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Daarnaast worden eisen gesteld aan goede werkomstandigheden. En bovendien is er aandacht voor milieubewuste productieprocessen. Door het kopen van fairtrade gecertificeerde producten draagt men bij aan de vooruitgang van mensen in ontwikkelingslanden.