POP-UP EXPO Het Valkhof in zorgcentra van Pantein

Publicatiedatum: 7 oktober 2021

Tot en met dinsdag 26 oktober is er een speciale POP-UP EXPO van museum Het Valkhof uit Nijmegen te zien in het restaurant van zorgcentrum Op ’t Hoogveld, Paulusstraat 1 in Sint Anthonis.


Tijdens de tentoonstelling ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ zijn er reproducties van topstukken van de Gebroeders van Limburg te zien, maar ook eeuwenoude voorwerpen uit de museumcollectie. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Aan tafel in de Middeleeuwen
Het thema van de expositie is het leven in de Middeleeuwen. Wat droegen mensen naar een feestelijk diner in 1064? Wat lag er op hun bord? En waaruit werd het bier geschonken? Museum Het Valkhof heeft werken uit zijn collectie geselecteerd die laten zien hoe de eetgewoontes er vroeger uitzagen. De pop-up expo bestaat uit Middeleeuwse kleding, kruiken van aardenwerk die daadwerkelijk eeuwen geleden zijn gebruikt en kunstwerken die een inkijkje geven in het dagelijks leven van de middeleeuwer.

 

Kunst brengt ouderen samen
Kunst in het algemeen en deze expo specifiek biedt ouderen gespreksstof. Ze worden actief aangespoord om mee te doen en denken. Zo is er een tafelkleed met het Middeleeuwse molenspel, kan er gevoeld worden aan stoffen van vroeger en zijn er recepten uit de late middeleeuwen. De tentoonstelling is een manier om anderen te ontmoeten en het geeft bewoners iets om geïnspireerd te raken.

 

Expositie op andere Pantein-locaties
Na de expositie in zorgcentrum Op ’t Hoogveld is de POP-UP EXPO van Het Valkhof nog te zien op onze locaties in Boxmeer (Madeleine) en Cuijk (Castella).