Pantein presenteert unieke muziektheatervoorstelling over dementie

Publicatiedatum: september 2017

Op 12 en 14 september 2017 presenteert Pantein in samenwerking met Dementie in Theater de muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' in Myllesweerd in Mill.


Bezoekers kunnen tijdens deze voorstelling (inclusief lezing en workshop) ervaren wat dementie met hun naaste doet en hoe zij hiermee om kunnen gaan.

 

Over de voorstelling
‘Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamer in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

 

Door middel van levensechte scènes en prachtige muziek kruipen bezoekers van de voorstelling in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam men zo dichtbij. In een aansluitende theaterlezing en workshop reiken psychologen vervolgens de belangrijkste en mooiste inzichten en handvatten uit wetenschap en praktijk aan om het beste te kunnen geven aan de mens met dementie – en aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

 

Kaartverkoop
De voorstellingen zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 september 2017 van 19.00 tot 22.00 uur. De voorstellingen vinden plaats in Myllesweerd, Kerkstraat 3, 5451 BM Mill. De inloop is vanaf 18.30 uur. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 10,00 en kunnen worden gereserveerd via http://www.myllesweerd.nl/theater