Pantein partner WijkLeerbedrijf Boxmeer

Publicatiedatum: 6 mei 2019

Vanaf dit jaar zijn - naast ROC Nijmegen (locatie Boxmeer) en Calibris Advies - ook zorggroep Pantein (regio Boxmeer), Sociom en Woningcorporatie Mooiland actief in het WijkLeerbedrijf Boxmeer.


Het WijkLeerbedrijf in Boxmeer is begin 2018 gestart. Sinds die tijd hebben een tiental jongeren vanuit ROC Nijmegen stage gelopen in het WijkLeerbedrijf. Tijdens deze stage bieden de deelnemers van het WijkLeerbedrijf extra hulp en ondersteuning aan wijkbewoners. Denk aan boodschappen doen, een spelletje spelen of samen licht huishoudelijk werk doen. Kortom, allerlei dingen die het leven makkelijker en prettiger maken. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. 
Via de partners van het WijkLeerbedrijf, waaronder Pantein, worden de diensten aangeboden en kan er een netwerk in de wijken worden opgebouwd.

 

WijkLeerbedrijf Boxmeer wil in de gemeente ook een bijdrage leveren aan de dementievriendelijke gemeenschap. De extra ondersteuning biedt wijkbewoners de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en kan de eventuele eenzaamheid van wijkbewoners terugdringen.