Klassieke muziek in Madeleine

Publicatiedatum: september 2019

Op donderdag 12 september 2019 geeft het ensemble Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld een concert in expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer.


Iedereen is van harte welkom om dit concert gratis bij te wonen. Het concert begint om 15.00 uur in Madeleine aan de Velgertstraat 1 in Boxmeer en duurt één uur (zonder pauze).

 

Het ensemble Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld, bestaande uit Nicole van Jaarsveld - klarinet, Angélique Heemsbergen - piano, brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Schumann, Debussy en Gershwin. Zij hebben als doel om op een jonge en sprankelende manier traditionele werken uit te voeren. Het repertoire bestaat uit de mooiste romantische werken voor klarinet en piano, bekende klassieke muziek uit films afgewisseld met swingende muziek.

 

Sinds de start van hun samenwerking in 2007 waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Ook waren zij meerdere malen live op Radio 4 te beluisteren. Onlangs verscheen hun eerste cd met werken van Brahms, Poulenc en Finzi.

 

Over Muziek in huis
Het optreden is op verzoek van Madeleine georganiseerd door de Stichting Muziekin Huis. De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.