Gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek woonzorgvoorziening ouderen Wanroij

Publicatiedatum: 21 februari 2019

Zorg Collectief Wanroij en Pantein gaan samen een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het verbouwen/vernieuwen van zorgcentrum De Lookant in Wanroij.


Het is belangrijk om de woonzorgvoorzieningen voor Wanroij klaar te maken voor de toekomst en goed in te spelen op de wensen en behoeften van ouderen. Goede woonzorgvoorzieningen zijn belangrijk voor de samenhang en leefbaarheid in het dorp.

 

Vooruit kijken naar de toekomst
De huidige locatie is inmiddels zo’n 30 jaar oud en dat maakt dat partijen vooruit willen kijken naar de toekomst. Pantein en het Zorgcollectief gaan samen een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Via een haalbaarheidsonderzoek kan worden onderzocht wat er qua financiën en regelgeving op de locatie mogelijk is. Daarbij wordt ook gekeken naar architectonische en bouwkundige eisen. ‘We willen weten wat er voor nodig is om ervoor te zorgen dat Wanroijse ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen’, aldus Huub van Boekel, voorzitter van het Zorgcollectief en Ton Hazekamp, lid Raad van Bestuur Pantein.