Diva Dichtbij zingt voor bewoners zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 23 augustus 2017

Diva Dichtbij verzorgt in augustus en september optredens in diverse zorgcentra van Pantein.


Speciaal voor bewoners van Castella in Cuijk, De SchitteRing in Haps, Symfonie in Boxmeer en Huize Loôn in Overloon geeft Stichting Diva Dichtbij enkele optredens. Tijdens een kleinschalig en intiem optreden brengt de diva prachtige liederen ten gehore.

 

Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in de huiskamer van het verpleeghuis of aan de rand van iemands bed. De diva legt met haar stem op heel persoonlijke wijze contact met de persoon achter de mens. De combinatie van professionele zang van hoge kwaliteit met oprechte aandacht maken optredens van Diva Dichtbij tot bijzondere, veelal emotionele, gebeurtenissen met veel interactie. Het repertoire varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.

 

Naam van het plaatje voor SEO

Foto: Studio Kastermans

 

Over Diva Dichtbij
“Ik vroeg hem waar hij van hield. Klassiek? Iets Nederlands? Ja, iets Nederlands moest het zijn. Ik koos ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. De man zat zo ongelofelijk stil naar mij te luisteren terwijl de tranen over zijn wangen stróómden. Praten kon hij niet, maar zijn ogen schitterden.”

 

Stichting Diva Dichtbij treedt op voor mensen die afhankelijk zijn van langdurige en intensieve zorg en die niet meer zelf naar het theater kunnen. De organisatie viert in 2017 haar 10-jarige bestaan en telt inmiddels tien diva's en twee divo’s. In 2016 verzorgden zij bijna 500 optredens door heel Nederland. Daarmee brachten zij meer dan 15.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben, hun familieleden en verzorgenden een moment van geluk en verlichting. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van de optredens, zowel op mensen met een zorgvraag als op hun verzorgenden.