Dansavontuur Kijk in mijn Ogen! verbindt generaties

Publicatiedatum: 19 februari 2020

Basisschool De Weijerwereld en expertisecentrum Madeleine uit Boxmeer gaan samen aan het werk.


Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik – dat staat centraal in het dansproject ‘Kijk in mijn Ogen!’ dat in maart 2020 in Boxmeer start. Bij dit project van PRA Muziektheater zijn cliënten van expertisecentrum Madeleine en leerlingen van groep 6 van basisschool De Weijerwereld uit Boxmeer nauw betrokken.

 

De leerlingen en cliënten maken samen met professionele dansers en muzikanten van PRA Muziektheater deze dynamische dansvoorstelling.
Leerkracht Denise de Vlam van basisschool De Weijerwereld: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zien en ervaren wat muziek en contact maken met ouderen kan betekenen. Een hele mooie kans om op deze manier met burgerschapsonderwijs bezig te zijn.”
Coördinator informele zorg Jeanette Langen van Madeleine: “Contact met kinderen betekent heel veel voor onze cliënten. Het samenwerken met basisschool De Weijerwereld en de combinatie met bewegen maakt het een bijzonder leuke activiteit.”

 

Muzikale dialoog tussen jong en oud
Op 2 en 3 maart 2020 volgen de kinderen en ouderen samen workshops bij PRA Muziektheater. De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek leidt tot een spel van aandacht, ontregeling en toenadering. Al dansend leren kinderen en ouderen elkaar kennen, dagen ze elkaar uit en komen ze tot een muzikale dialoog. Op woensdag 4 maart verzorgen ze samen van 10.30 tot 11.30 uur de voorstelling ‘Kijk in mijn ogen!’. Iedereen is van harte welkom om deze voorstelling te komen bekijken in expertisecentrum Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer.

 

Minstens zo belangrijk als het geven van een voorstelling is het ontwikkelen van een duurzame relatie tussen de jonge en oudere deelnemers, tussen school en zorgcentrum. Daarom zijn er vanaf eind maart tot half april nog enkele vervolgworkshops, waarin de wederzijdse banden worden uitgediept en verstevigd.

 

Over PRA Muziektheater
PRA Muziektheater maakt dans- en muziekvoorstellingen met mensen voor wie het beleven en maken van kunst niet vanzelfsprekend is. PRA Muziektheater staat voor beweging, verbeelding en heel veel plezier.