Dansavontuur Kijk in mijn Ogen! verbindt generaties

Publicatiedatum: 27 februari 2019

Cliënten van expertisecentrum Madeleine en leerlingen van groep 6 van basisschool De Bonckert uit Boxmeer zijn nauw betrokken bij dit dansproject, dat in maart 2019 in Boxmeer start.


De leerlingen en cliënten maken samen met professionele dansers en muzikanten van PRA Muziektheater deze dynamische dansvoorstelling. Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik staat centraal. Directeur Willy Rothof – Jilesen van De Bonckert: “We vinden het erg belangrijk dat we onze kinderen de gelegenheid bieden om deel te nemen aan het maatschappelijk proces. Deze sociale interactie is van groot belang binnen de rijke leeromgeving van onze kinderen en we laten dat zien binnen het project “ Kijk in mijn ogen”. Coördinator informele zorg Jeanette Langen van Madeleine: “Contact met kinderen betekent heel veel voor onze cliënten. Het samenwerken met basisschool de Bonckert en de combinatie met bewegen maakt het een bijzonder leuke activiteit.”

 

Muzikale dialoog tussen jong en oud
Op 18 en 19 maart 2019 volgen de kinderen en ouderen samen workshops bij PRA Muziektheater. De wisselwerking tussen musici, dansers en publiek leidt tot een spel van aandacht, ontregeling en toenadering. Al dansend leren kinderen en ouderen elkaar kennen, dagen ze elkaar uit en komen ze tot een muzikale dialoog. Op woensdag 20 maart verzorgen ze samen van 10.30 tot 11.30 uur de voorstelling ‘Kijk in mijn ogen!’. Iedereen is van harte welkom om deze voorstelling te komen bekijken in expertisecentrum Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer.

 

Minstens zo belangrijk als het geven van een voorstelling is het ontwikkelen van een duurzame relatie tussen de jonge en oudere deelnemers, tussen school en zorgcentrum. Daarom zijn er vanaf eind maart tot half april nog enkele vervolgworkshops, waarin de wederzijdse banden worden uitgediept en verstevigd.

 

Over PRA Muziektheater
PRA Muziektheater maakt dans- en muziekvoorstellingen met mensen voor wie het beleven en maken van kunst niet vanzelfsprekend is. PRA Muziektheater staat voor beweging, verbeelding en heel veel plezier.