Care for Jazz met Vera Marijt Trio in Madeleine

Publicatiedatum: november 2019

Op woensdag 11 december 2019 geeft het ensemble Vera Marijt Trio een optreden in expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer.


Iedereen is van harte welkom om dit concert gratis bij te wonen. Het concert begint om 15.00 uur in Madeleine aan de Velgertstraat 1 in Boxmeer en duurt één uur (zonder pauze).

 

Het ensemble Vera Marijt Trio, bestaande uit Vera Marijt - zang en piano, Richie Reichgelt - gitaar, Luciano Poli - contrabas, brengt een gevarieerd programma. Vera schrijft eigen composities en arrangementen voor haar trio. Zij geeft de volgende beschrijving: 'Onze stijl is te vergelijken met de swingende trio's van Nat King Cole, Red Garland en Oscar Peterson. We spelen eigen materiaal, oude Nederlandse liedjes en klassieke jazz standards, met respect voor de straight ahead jazz traditie, maar ook vernieuwend en onvoorspelbaar. Een repertoire dat toegankelijk is voor zowel de jazz liefhebber als de nieuwe luisteraar.'

 

Over Muziek in huis
Het optreden is op verzoek van Madeleine georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.