Bijzondere vertelconcerten in zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 10 februari 2022

Levensverhalen van bewoners van zorgcentra, verwerkt in een vertelconcert.


Onlangs konden bewoners van zorgcentrum Op ’t Hoogveld (Sint Anthonis) en  zorgcentrum Aldenhorst (Mill) genieten van bijzondere concerten van stichting Kunstleven.  Later dit voorjaar volgen er nog vertelconcerten in diverse andere zorgcentra van Pantein.

 

Live-muziek
In opdracht van Stichting Kunstleven interviewde een verhalenverteller bewoners van Zorgcentra Pantein en andere zorginstellingen. Iedere deelnemer vertelde zijn/haar persoonlijke levensverhaal. Tijdens het vertelconcert omlijsten professionele musici dit levensverhaal met muziek. Ook zijn er bijpassende beelden te zien. 

 

Over Stichting Kunstleven
Stichting Kunstleven een initiatief van Annegreet Rouw en Petra van den Dolder. Na jarenlang samen concerten te hebben gegeven in zorginstellingen kwamen zij tot de conclusie dat ze veelal passief bezig waren met de bewoners van de zorginstellingen. Zij gaven de concerten en bewoners luisterden naar de muziek en de toelichting die ze daarbij verzorgden. Heel graag wilden ze meer interactie waarbij ook de bewoner meer centraal kwam te staan tijdens deze concerten. Hieruit groeide het idee vertelconcerten te gaan organiseren.