Activering of ontspanning met Qwiek.up

Publicatiedatum: 19 december 2019

Castella in Cuijk beschikt sinds kort over een Qwiek.up. Met behulp van dit apparaat kunnen cliënten genieten van geprojecteerde beelden op de muur en het plafond.


Deze beelden worden ondersteund met geluid en/of rustgevende muziek. Deze audiovisuele beleving neemt mensen mee in hun persoonlijke belevingswereld. Dit verhoogt het welzijn en hierdoor vermindert vaak de zorgvraag. De Qwiek.up biedt talloze mogelijkheden aan zorginterventies en ondersteunt de zorgverlener op de momenten die daarom vragen.

 

De prikkels die de Qwiek.up geeft, worden afgestemd op de persoonlijke behoefte van de cliënt. Dit kunnen prikkels zijn die mentaal activeren, zoals bijvoorbeeld herinneringen oproepen door het bekijken van oude foto’s of naar herkenbare muziek te luisteren. Hierdoor wordt interactie en communicatie makkelijker.
Anderzijds biedt de Qwiek.up een stuk ontspanning op momenten die daarom vragen, zoals bij het verliezen van dag/nacht ritme structuur of bij langdurig verblijf in bed.

 

Financiële bijdragen
De aanschaf van de Qwiek.up werd mede mogelijk door gelden vanuit Waardigheid & Trots en de bijdragen van tal van personen. Medewerkers van Castella zamelden geld in. Ook (familieleden van) bewoners van Castella, particulieren, bedrijven en de Vrienden van Castella en De SchitteRing gaven financiële bijdragen.