Aangepaste fietsen

Publicatiedatum: 2019

Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen met deze fietsen op pad.


Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. Genieten van de omgeving en lekker in beweging zijn. Dankzij de duofiets, rolstoelfiets of fietsriksja is dit ook mogelijk voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

 

Aangepaste fiets
Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten. Doordat de fiets over drie of vier wielen beschikt, blijft de fiets moeiteloos in balans.

 

De rolstoelfiets heeft een kantelbare oprijplaat. Deze maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder tilhulp of krachtinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. De rolstoelfiets heeft een elektromotor met twee accu's voor een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog makkelijker maakt. De fiets heeft breed geplaatste en meesturende voorwielen die zorgen voor een korte draaicirkel en extra stabiliteit.

 

De fietsriksja is een speciale fiets, waarin voorin twee passagiers kunnen plaatsnemen. Achterop zit een vrijwillige fietspiloot, die de passagiers rondrijdt.

 

Meer info en reserveren
Diverse zorgcentra van Pantein beschikken over een duofiets voor hun bewoners. In enkele gemeenten kunnen inwoners ook de duofiets huren. 


Via Castella in Cuijk kunnen inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg een rolstoelfiets lenen.


Inwoners van de gemeente Sint Anthonis kunnen een ritje met de fietsriksja boeken.

Klik hier voor meer informatie.