Levenstestament, Wet Langdurige Zorg en testament

21 februari 2019

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert een informatiebijeenkomst over Levenstestament, Wet Langdurige Zorg en testament.


Deze bijeenkomst vindt plaats op 21 februari 2019 van 19.30 uur tot 21.30 uur in MFC Oelbroeck, Breestraat 1d te Sint Anthonis.

 

Zolang iemand de gevolgen van zijn/haar (financiële) beslissingen nog goed overziet, is hij/zij wilsbekwaam. Als wilsONbekwaamheid in het verschiet ligt – bijvoorbeeld bij dementie –, is het aan te raden om tijdig vast te leggen wie bevoegd is om t.z.t. de financiële en medische zaken over te nemen. Met een levenstestament kan jouw naaste regelen dat zijn/haar belangen en wensen in de toekomst vertegenwoordigd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bankzaken of de verkoop van een huis, maar ook aan euthanasie of orgaandonatie.

 

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft notaris Dré Teeuwen uit Boxmeer uitleg over het Levenstestament, Wet Langdurige Zorg en verschillende soorten testamenten.

 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle mantelzorgers en professionals/vrijwilligers uit het Land van Cuijk. Voor meer informatie en aanmelden (verplicht voor 14 februari), neem contact op met het Centrum Mantelzorg via telefoonnummer 0485-846739 of via www.mantelzorglvc.nl.